Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          „Гласът за Тръмп е глас срещу нас“: Мишел Обама говори за правата на жените на митинг на Харис

          Мишел Обама отправи остро обвинение срещу Доналд Тръмп в събота на митинг в Мичиган за Камала Харис, като нарече бившия президент екзистенциална заплаха за правата на жените и каза на мъжете, че гласуването за Тръмп „е гласуване срещу нас“.

          Бившата първа дама, в повторение на нейните страстни и често остри забележки това лято на Националната конвенция на Демократическата партия, изрази надежда и страх в еднаква степен, възхвалявайки смелостта и състраданието на Харис, докато открито агонизираше от перспективата за завръщането на Тръмп в Белия дом . По времето, когато представи и прегърна Харис, гласът на Обама почти трепереше – обхванат от притеснение и разочарован от надпревара, която, настоя тя, не трябва да е толкова близка, колкото сочат социологическите проучвания.

          „По всички критерии тя показа, че е готова“, каза Обама за Харис. „Истинският въпрос е, като страна, готови ли сме за този момент?“

          Обръщайки се към шумна, обожаваща тълпа в Каламазу, Обама говори откровено и често с мрачни думи за последиците за жените – и „мъжете, които ни обичат“ – ако федералното правителство, водено от президента, не е склонно да смекчи удара на държавни забрани за аборти.

          „Моля, моля, не предавайте съдбите ни на хора като Тръмп, които не знаят нищо за нас, които показват дълбоко презрение към нас“, каза Обама. „Защото гласуването за него е гласуване срещу нас, срещу нашето здраве, срещу нашата стойност.“

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions