понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      „Любовта е лудост“ вече 30 години

      „Любовта е лудост“ е едно от най-значимите артистични събития не само за светска Варна, но и за живота на европейската киноиндустрия. За това говорят хилядите големи имена в световното кино, които са били негови специални гости. 

      12 заглавия са включени в конкурсната програма на 30-ото издание на Международния филмов фестивал във Варна, което ще се проведе от 26 август до 4 септември във Фестивалния и конгресен център. 

      Откриването ще бъде с френската драма „Млади завинаги“ на режисьорката Валерия Бруни Тедески, която е участвала в конкурсната програма на фестивала в Кан през 2021 г.

      Фестивалът ще бъде закрит на 2 септември в 19:00 ч. с филма „Съпругата на Чайковски“ на режисьора Кирил Серебренников, който е участвал в тазгодишния кинофестивал в Кан.

      В програмата на „Любовта е лудост“ ще бъдат предложени още панорамите „Злато от световните фестивали“, „Съвременно полско кино“, „По глобуса“, „Български филми“, „Съвременно кино от Иран“, „Документални филми“ и наградени продукции от фестивала през годините. 

      От 1993 г. досега на фестивала са показани над 1500 игрални филми. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ