събота, 28.09.24
19.8 C
София
23 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Йоав Галант: Най-малко 12 командири на Хамас бяха убити при наземна офанзива в Газа

      Най-малко 12 командири на батальони на Хамас са били убити досега в сухопътната офанзива на Израелските отбранителни сили (IDF) в Газа. Това заявви израелският министър на отбраната Йоав Галант, съобщено от Yedioth Ahronoth, предава Аларабия.

      „След тази война в Газа няма да остане заплаха, която да може да тероризира Израел от южната граница. Ще имаме пълна оперативна свобода да действаме в рамките на Ивицата“, каза Галант, цитиран от най-продавания вестник в Израел Yedioth Ahronoth.

      Освен това Галант каза, че Израел „разглобява батальон след батальон на Хамас“ и ще елиминира лидера на групировката в Газа Яхя Синвар, цитиран от Times of Israel.

      „Ръководството на Хамас е отговорно. Ще стигнем до това лидерство… Ще стигнем до Яхя Синвар и ще го елиминираме. Ако жителите на Газа стигнат там преди нас, това ще съкрати войната“, каза Галант.

      Израелските отбранителни сили (IDF) съобщиха в неделя, че са ударили повече от 2500 цели от сухопътни, въздушни и военноморски сили от началото на сухопътната офанзива в Ивицата Газа преди седмица.

      „Войските на Израел продължават да елиминират терористите в близък бой и насочват самолетите да нанасят удари по терористичната инфраструктура на Хамас, оръжейни складове, наблюдателни пунктове и командни и контролни центрове в ивицата Газа“, се казва в изявление на ИД.

      Израел каза, че атаките на Хамас на 7 октомври са убили 1400 души, повечето от които цивилни, а милицията е взела повече от 240 заложници в една от най-смъртоносните атаки в историята на Израел. Израел започна въздушни кампании в Газа и започна неотдавнашната сухопътна офанзива, която доведе до смъртта на повече от 9250 палестинци, според управляваното от Хамас здравно министерство.

      Снимка: БГНЕС

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ