сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Денков: Създаването на работни места с добро заплащане е най-добрата социална програма

      ,,Днес ще разгледаме няколко мащабни инвестиции, които са за близо 1 млрд. лева.“

      Това каза премиерът Николай Денков в началото на днешното заседание на правителството.

      ,,Убеден съм, че най-добрата социална програма за подпомагане на хората е да им осигурим работни места с добро заплащане. Оттам идва и една от най-важните мисии на правителството – да осигури инвеститори, които могат да създадат висока добавена стойност, а оттам и по-добри заплати за работещите при тях. Това са инвестиции не само в България, а в хората, в българите“, заяви Денков.

      ,,Вчера представихме още един мащабен проект – на ключов белгийски инвеститор, който не само предвижда да инвестира над 1 млрд, евро в три района на България – Стара Загора, Пловдив и Бургас, но и да създаде към 1200 нови работни места в тези предприятия. Всъщност това е начинът да догоним средните заплати в Европа. Това е пътят към нормалния европейски живот“, каза още министър-председателят. 

      Сумите са предвидени за стъкларски завод в Плевен, където ще се създадат условия за разкриване на още 150 работни места. Също така в община Марица, където се предвижда създаването на „умна производствена сграда”, инвестицията е за 107 млн. лева. В Шумен ще се разшири алуминиевото производство с инвестиция в размер на 136 млн. лева и нови 160 работни места“, съобщи премиерът.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ