петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Проектът „Airify” е победител в NASA Space Apps Chalenge София 2016

      Проектът „Airify” е големия победител в състезанието за иновативни технологични изобретения NASA Space Apps Chalenge София 2016. Проектът беше отличен с най-висок резултат в категорията Избор на публиката.

      Създателите на „Airify” са Надя и Стойко, двама младежи, чиято идея е да мотивират младото поколение да избира ековарианти за транспорт. Проектът е мобилно приложение, което показва нивата на замърсяване на въздуха, като използва данни от НАСА.

      „Airify” отива на глобалните финали, като предварително трябва да бъде заснето 30-секундно видео за проекта, което да се изпрати до 29-и април. Това условие важи и за победителите в останалите категории. Наградата на победителите беше връчена от бившия министър на външните работи от правителството на Симеон Сакскобурготски Соломон Паси.

      Първата връчена награда в категория Иноватор е за проекта „Майджеста“. В категорията Best use of data победител е проекта „Бореас“. „Адепт“ е победителят в категорията Best use of harduare.

      Призьорите получиха медали, подаръци от спонсорите и финансови награди от Министерството на образованието и науката. След награждаването участниците и организаторите се събраха за обща снимка.

      В състезанието тази година участваха общо 90 състезатели с 15 проекта.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ