четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Нови критики: Церемонията по закриването на Олимпиадата е „сатанистка“

      Не само церемонията по откриването предизвика недоволство

      Тази неделя Париж се сбогува с Олимпийските игри, след като завесата се спусна за двуседмичното спортно събитие. Тези Игри остават в историята с може би най-много скандали, още от церемонията по Откриването, до тази по закриването.

      Подобно на екстравагантното откриване на турнира, церемонията по закриването не можа да протече без да бъде подложена на критики заради нейната символика.

      Някои потребители на социалните медии твърдяха, че са видели „сатанински образи“, включващи персонаж, наречен „Златният пътешественик“,който бродеше по безжизнена, опустошена земя и се среща със статуята на крилатата победа от Самотраки – един от най-известните и емблематични експонати в Лувъра.

      По пътя си Златният пътешественик се натъква на богинята Нике, както и на тълпи от акробатични изпълнители – или последователи – които привидно връщат живота на земята.

      „Богинята на победата, свързвана с древните игри, приема формата на един от най-известните и емблематични експонати в музея Лувър“, каза Хейзъл Ървайн.

      Но въпреки обяснението мнозина смятат, че символиката на използването на фигура без глава с ангелски криле заедно с неидентифициран главен герой и тълпи от последователи им се струва „демонична“ – някои дори я заклеймяват като „сатанинска“.

      „Еднокрил ангел без глава се издига в небето като сатанинска златна рогата птица по време на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Париж“, казва един потребител в социалната медия X.

      „Церемонията по закриването на Олимпийските игри включва ангел без глава и ръце с нещо, което изглежда е чучело на Луцифер (Златният пътешественик)“, добавя друг.

      Подобни твърдения бяха направени и след церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж, когато организаторите имитираха библейската сцена на Исус Христос и картината „Тайната вечеря“ с драг изпълнители, транссексуален модел и певец, облечен като Дионис, гръцкия бог на виното и удоволствията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ