вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Израелските удари в Ливан: Близо 500 са жертвите

      Най-малко 492 са вече жертвите след израелските удари в Ливан. Израелската армия съобщи, че е атакувала 1300 цели на Хизбула, предаде БНТ.

      Групировката на свой ред обяви, че е изстреляла 200 ракети по Северен Израел. В Южен Ливан се образуваха километрични задръствания – хиляди хора бягат от районите, за които се смята, че са бастиони на Хизбула.

      Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел предупреди, че конфликтът между Израел и ливанската групировка заплашва да доведе до „тотална война“ в Близкия изток.

      Борел коментира ситуацията преди срещата на страните от Г-7 снощи в навечерието на откриването на „седмицата на високо равнище“ в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

      „Ескалацията е изключително опасна и обезпокоителна. Мога да кажа, че сме почти на ръба на тотална война“, коментира върховният представител на Европейския съюз за външната политика Жозеп Борел.

      Никой няма да спечели от ескалация в Близкия изток, предупредиха външните министри от Г-7 и призоваха за спиране на сегашния разрушителен цикъл.

      Франция поиска спешна среща на Съвета за сигурност на ООН след вчерашните въздушни удари на Израел в Ливан. Египет и Йордания също призоваха за намеса на световната организация, а много държави изразиха загриженост от засилването на конфронтацията в региона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ