неделя, 29.09.24
14 C
София
24 C
Пловдив
21.8 C
Варна
Search Suggestions

      Започна предизборната кампания

      Стартира предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Тя ще продължи до 9 юли, като участие във вота са заявили общо 23 партии и коалиции.

      Предизборната кампания се води на български език. Агитацията на работното място е забранена, както и ползването на държавно или общинско имущество за целите на кампаниите на партиите, коалициите и независимите кандидати, регистрирани за участие във вота. Сигнали за неправомерна агитация и нарушения се подават в Районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия. Предизборните прояви и диспути се отразяват в медиите съгласно правилата установени от ЦИК.

      Фейсбук  и останалите социалните платформи не са в регулацията и компетенциите за произнасяне или установяване на нарушения. Забранено е разпространението на анонимни агитационни материали, както и такива, уронващи добрите нрави, честта и достойнството на кандидатите за депутати. Сключените договори в предизборната кампания медиите публикуват на сайтовете си.

      15 юни е друг важен срок – тогава ЦИК трябва да определи условията и реда за гласуване на хората под карантина. Същият е срокът и за подаване на заявления за гласуване от българите зад граница и по настоящ адрес. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ