София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

АКЦИЯ: Задържани са 9 души, извършили измами със стоки ментета в Интернет (СНИМКИ)

Когато клиент е искал да върне продуктите си, връзката с доставчиците прекъсвала
16 мКрими 681 Ивана Иванова

Масирана полицейска операция на ОДМВР – Русе се проведе днес на територията на гр. Ветово по линия на измами. В действията са включени служители от различни подразделения от областната дирекция на МВР в Русе – сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, РУ – Ветово, СТД, БНТЛ, отдел „Разследване“, научи "Евроком".

Става въпрос за схема за предлагане на различни стоки, най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, чрез интернет сайтове и приложения, като потърпевши са ставали хора от територията на цялата страна.

Извършителите на този вид измама действали като предлагали неистински стоки от известни марки, под предлог, че са на промоционални цени или на ликвидация. Изпращали стоките до клиентите, чрез различни фирми за доставки, но при получаване ставало ясно, че са със съмнително качество и съдържание.

При желание от страна на клиентите да върнат продуктите или да възстановят разходите си, връзката с доставчиците прекъсвала. Тази сутрин в рамките на операцията, от екипите на МВР са проверени 6 адреса в населеното място, като при претърсванията са иззети различни стоки, документи и други вещи.

Служителите на реда са задържали 9 лица. Образувани са общо 5 досъдебни производства. Работата по документирането и разследването на схемите продължава под наблюдението на Районна прокуратурата - Русе.

Снимки: МВР

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!