София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Арх. Шишков: От утре започва процедура по спиране на строежа на "Златен век" (ВИДЕО)

Архитектът от регионалното министерство с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
1 месецПолитика 32 Ивана Иванова

Кулите "Милениум" в градоустройствения план са по-ниски от състоянието, в което в момента са построени. Става въпрос за четири-пет етажа разлика. Те отново са одобрени в този си вид от Столичната община. Това каза арх. Иван Шишков от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

Кметът на "Лозенец" в София сезира Иван Гешев за небостъргача "Златен век"

Те коментираха и казуса за небостъргача "Златен век". "От днес или от вчера кметът на район "Лозенец" е подал сигнал към Прокуратурата, за да може строежът да се обяви като нищожен. Ако по този начин решенията на главния архитект на София Здравко Здравков се обявят за нищожни, те ще трябват да минат наново по надлежния ред през съда".

Арх. Шишков допълни, че от утре се започва процедура по спиране на строежа на "Златен век", а Столичната община трябва да преговаря с "Артекс", за да има някакво развитие на случая.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!