София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

АЗПБ ще подкрепи протестните действия на животновъдите

Протестът ще стартира утре пред Министерство на земеделието и храните в 10,30 ч.

2 месецаПолитика 47 Антония Лазарова

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще подкрепи протестните действия на животновъди и производители на оранжерийна продукция, съобщават от асоциацията.

„Когато протестите през есента стигнаха под прозорците на властта, беше подписан Меморандум, документ, с конкретни ангажименти с които властта се ангажира и който трябва да спаси сектора, най-вече секторите плодове, зеленчуци и животновъдство! Най-уязвимите сектори. До днес не са изпълнени част от обещаните плащания! Категорично подкрепяме основателните искания на този протест и настояваме за незабавно изплащане на остатъка от парите на всички земеделски стопани, независимо от различните прагове за подпомагане!“, коментира Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ.

Протестът на животновъдите и оранжерийните производители ще стартира утре под прозорците на Министерство на земеделието и храните в 10,30 ч. Организатори на протеста са Обединени български животновъди, Национален съюз на говедовъдите в България, Институт на жените, Асоциация на биволовъдите в България, Национална асоциация на оранжерийните производители.