София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

БАЗ отхвърля обвиненията на “Спаси София“ за заведенията по "Витошка"

От организацията обвиняват собствениците на заведения в непрамерно ползване

БАЗ отхвърля обвиненията на “Спаси София“ за заведенията по "Витошка"

От организацията обвиняват собствениците на заведения в непрамерно ползване

6 месецаИкономика 57 Боряна Райчева


От Българска асоциация на заведенията излязоха с декларация срещу твърдения на "Спаси София", че "заведения масово узурпират Витошка". 

В изявлението асоциацията е категорична, че нямат никакви уговорки с общината, главния архитект или Инспектората. Те отбелязват, че собствеността им е по-скоро подложена на преследване и тормоз чрез всевъзможни регулации и изисквания от страна на институциите.

"За нас е разбираемо поведението на "Спаси София" да скандира популистки лозунги в социалните мрежи, но може би е добре да им се напомни, че тяхното НПО вече има представителство в Общинския съвет в лицето на г-н Борис Бонев и вече трябва да променят стила си на поведение, посочва се още в позицията на Българската асоциация на заведенията", се пише в съобщението. 

От БАЗ казват още, че не е разумно още от началото на новия общински съвет "Спаси София" да обявява война на бизнеса и на малките и средни предприемачи, които са добросъвестни работодатели и данъкоплатци. 

Припомняме, че на 28 ноември "Спаси София" публикуваха във Фейсбук страницата си пост, в който обвиняват собствениците на заведения, че "от от години на "Витошка" се излиза се от разрешените граници, барикадират се пейки, дървета, лампи и части от публичната инфраструктура".