София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

БОЕЦ: Мисия на Брюксел да се занимава с ваксините у нас заради неадекватното правителство

Гражданското движение изпрати писмо до Европейската комисия
5 мЕвроком 1375

Гражданско движение "БОЕЦ" изпрати официално писмо до Европейската комисия, с което искат  създаването на мисия за България, включваща и представители на неправителствени организации, както и представители на българските медици, която да се занимава с логистиката, транспорта и реализацията на ваксините срещу коронавирус в България.

"Смятаме, че чрез своите действия българското правителство унищожава и последното доверие в институциите и медицинската наука. Демонстративното разкарване на ваксините с камиони за кренвирши и съхраняването им в 45-годишни руски хладилници не увеличава доверието на хората в ефективността и безопасността на ваксината, напротив! Така, чрез своята некомпетентност, самото правителство разколебава българите в намеренията им да си поставят ваксина срещу SARS2-Covid19 и засилва съмненията в нейната ефективност", пишат от движението.

"Чрез неадекватните си действия и бездействия настоящото правителство вече доведе България до първото място по смъртност от COVID 19 в Европа. Сега залогът е още по-голям - кампанията по ваксинирането срещу вируса може да спаси хиляди човешки животи, съдби и бизнеси, а може да се окаже поредният провал, който ще плащаме не само с милиони лева, а и с човешки животи", коментира БОЕЦ.