София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Боян Йорданов, "Републиканци за България": След 23 години в спорта искам да оставя нещо хубаво

Волейболистът коментира, че за първи път участва в политиката
59 сЕвроком 265

Факт е, че политиката е нещо ново за мен, но след 23 години в спорта ми се иска да оставя нещо хубаво не само за волейбола, но и за целия български спорт. Отдаде ми се тази възможност в "Републиканци за България" и сглобихме с моите колеги от екип "Спорт" една доста добра програма. Това коментира волейболистът Боян Йорданов, който е в редиците на "Републиканци за България", в ефира на "Делници".

Едно от нещата, по които ще работи Йорданов е приемане на закон за спонсорството и меценатството. "Повече от 20 години се чака такъв закон. Това е един от основните проблеми в елитния спорт - недостатъчното му финансиране. Дали заможни хора или търговски дружества ще финансират спорта, важното е да е безвъзмездно. Последните десет години пък се построиха доста сериозни зали, както и стадиони, но те рядко се използват за спорт. Редно е да си зададем въпроса дали правилно са изхарчени тези над 210 милиона, които са отишли за построяването на тези съоражения. Можеше да се създадат и по-малки зали, както и външни площадки, които да се използват безплатно от гражданите и да се стопанисват от общините".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!