София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Божанков, БСП: Имаме достатъчен ресурс, за да гарантираме, че вотът ще бъде честен (ВИДЕО)

"Темата "видеонаблюдение" се радва на обществено съгласие"
2 мПолитика 232 Боряна Райчева

Не е нормално промените провеждане на изборите да влизат в закона за извънредното положение. Нашите предложения ги направихме там, където смятаме, че трябва да са - в Изборния кодекс. Това заяви в студиото на предаването "Делници" Явор Божанков, депутат от БСП за България. 

На тези избори има две големи предизвикателства - пандемията и купеният и манипулиран вот. Високата избирателна активност е решението на второто. Искаме да успокоим хората, че всеки техен глас ще бъде честно зачетен и вотът няма да бъде опорочен, счита народният представител. 

Имаме достатъчен ресурс, за да гарантираме, че вотът ще бъде честен. Ако гражданите заявят желание за промяна, това ще се случи, категоричен е Божанков. 

При добър ред и организация в изборния ден рискът няма да е по-голям, отколкото да пътуваме в градския транспорт или да пазаруваме, допълни депутатът от БСП. 

Темата "видеонаблюдение" се радва на обществено съгласие. Какво по-нормално има от това, попита още народният представител. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!