София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Die Presse: Мъжът от София, който десет години не реформира своята страна

Анализът разглежда изборите в страната
6 сПолитика 1213 Мирослав Митков

Бойко Борисов е на върха в България вече дванадесет години, но не успя да реформира страната. Това пише в анализ на Оливер Грим за австрийското издание Die Presse.

Анализът разглежда изборите в страната. Излезе точно в деня на гласуването.

Посочва се, че медиите са почти изцяло в ръцете на олигарси. Когато минаваш с кола от запад към изток между София и турската граница имаш чувството, че времето е спряло.

Припомня се, че правителството спря преговорите с ЕС на Северна Македония. Това стана след настояването на неговите крайнодесни партньори.

Посочва, че на Борисов вниманието от европейските представители му се разминава, тъй като е достатъчно досетлив да не атакува европейските програми, от които идват субсидии и фондове.

ЕНП понесе доста критики след изтеглянето на унгарските управляващи от групата и не би искала да започне нова публична кавга с още един свой партньор. Реално Борисов и ГЕРБ при победа на изборите няма да имат притеснения на европейско ниво.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!