София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Дни на отворените врати организира Академията на МВР

Присъстващите ще могат да се запознаят с условията за кандидатстване

10 дниОбщество 3 Кристияна Стефанова

В три поредни дни Академията на МВР (АМВР) ще отвори вратите си за всички, които искат да разберат как протича един учебен ден във висшето училище, което предлага обучение в бакалавърски, магистърски и докторски програми в областта на защитата на сигурността и обществения ред и на пожарната безопасност.

За поредна година ученици, студенти и техните родители ще имат възможност да се запознаят отблизо с учебния процес във факултетите „Полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На 3 април 2024 г. всички желаещи да научат повече за образованието и подготовката във Факултет „Полиция“, могат да посетят Ректората на Академията, който се намира на бул. „Александър Малинов“ №1. Инициативата ще продължи на 4 април 2024 г. във Факултет ПБЗН, който се намира на ул. „Пиротска“ 171.

Двата факултета ще отворят врати точно в 10.00 часа. Присъстващите ще могат да се запознаят с условията за кандидатстване и същността на теоретичната и практическата подготовка на курсантите и да зададат своите въпроси. /БГНЕС