София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Доц. Мангъров: Майка ми е на 98 години и се виждам с нея без маска, здрава е

Инфекционистът с коментар за работата на Националния оперативен щаб
2 мЕвроком 4462

Доц. Атанас Мангъров обяви тарифите, които взима за преглед на пациенти. Ако той е в кабинета му, струвал 100 лв., а в дома му - 200 лв. Той коментира снимката, в която беше хванат да пътува без маска в градския транспорт. "Да, аз съм, ще си платя глобата, щом се налага. Ако почна да плащам глоби обаче хонорарите ми ще станат 500 лв.", заяви пред БТВ.

Той отново обвини колегите си от Националния оперативен щаб в невежество и констатира, че без никакъв смисъл вкарват в болница заразени с COVID-19. Той коментира, че се е тествал след контакт с Георги Любенов, който се оказа с коронавирус. Мангъров е проверил дали е заразен с антигенен тест, който не е PCR.

„Не бях под карантина, никой не ми е казвал и, ако ми беше казвал, щях да направя много сериозни възражения. Тествах се с антигенните тестове, не са PCR-тестове, не е възможно да е грешен резултатът. Това са тези тестове, които използваме в болницата“.

Докато е трябвало да е под карантина, той каза, че е преглеждал хора. Доцентът уточни, че няма негови близки, които са минали през болестта, а майка му е на 98 години и често се вижда с нея без маска.