София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Драгомир Стойнев: Не съм видял никакви конкретни действия от Бойко Борисов за поемане на отговорност

Депутатът заяви, че БСП няма да се самопредлага и искането на подкрепа от тяхна страна трябва да бъде официално

2 дниПолитика 41 Катерина Найденова

Изглежда, че от ГЕРБ не желаят да има правителство. Не съм видял никакви конкретни действия от Бойко Борисов за поемане на отговорността за управлението на страната.

Това заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев, заместник-председател на Народното събрание.

"В парламента има достатъчно десни партии, които могат да си партнират. БСП е единствената лява партия в това Народно събрание. С десните партии в парламента няма какво да си говорим, а и никой не ни е потърсил. Не очаквайте от БСП, която е с 18 депутати, да излезем и да дадем решението на проблема. Няма да се самопредлагаме, който иска нашата подкрепа, това трябва да бъде официално", каза той в обяснение на решението на социалистическата партия да не подкрепи кабинет с първия и с втория мандат.

Драгомир Стойнев припомни, че още преди да започне предизборната кампания за 50-ото Народно събрание, от БСП са предложили формулата на експертния кабинет:

"Удовлетворен съм, че от ИТН припознаха едно такова предложение, което ние първи дадохме преди 2 месеца. Следователно можем да намерим разбирателство и за третия мандат", каза той и добави, че контролният орган на БСП е взел решение партията да не подкрепи правителство с първите два мандата, а предстои вземане на решение за кабинет с третия мандат.

Стойнев подчерта, че ситуацията в БСП е сложна, но добави, че няма "обръщане срещу Корнелия Нинова", която подаде оставка от поста лидер на БСП. 

"След подобни резултати надали има европейски лидер, който отново би се кандидатирал, но това е лична оценка на г-жа Нинова, тя има правото на своя избор, БСП е демократична партия", коментира той.