София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Георги Киряков: Борисов ще направи всичко възможно да състави правителство (ВИДЕО)

Според него служебно правителство ще бъде предизвикателство пред ГЕРБ
45 сЕвроком 717

Премиерът Борисов ще направи всичко възможно и на всякаква цена, за да състави правителство и да не се стигне до назначаването на служебно такова от страна на президента Радев. Това обясни политологът Георги Киряков в предаването „Делници“ на Телевизия „Евроком“.

Той коментира и несъстоялата се предизборна коалиция между ГЕРБ и ВМРО, като посочи, че по-малкият партньор ще разчита на инерцията от изминалия мандат.

„ВМРО успя сериозно да затвърди имиджа си на най-голяма партия в този патриотичен сегмент. Те успяха да разширят електоралното си влияние с темата „Македония“. Ясно е, че те са в основата на налагането на вето за членството на Северна Македония, докато не се изчистят проблемните въпроси между двете страни. Темата „Македония“ е тяхна тема“, допълни той.

Според него партията е имала отлични резултати на европейските избори и уточни, че не се е стигнало до коалиция с ГЕРБ заради различните планове.

Политологът допълни, че ВМРО разчита и на къс мандат на следващото 45-то Народно събрание.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!