София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Икономист: Ситуацията с Covid-19 е съпоставима само с 11 септември, тя е инсценировка (ВИДЕО)

"Паниката ще си отиде, но тиранията ще остане"

1 годинаИкономика 1376 Боряна Райчева

Излезте по улиците и вижте какво е. Неолибералният модел си отива. Идва консервативен модел Въпросът е дали ще е лявоконсервативен от типа на комунизъм, или ще е дясноконсервативен тип фашизъм.Това коментира в студиото на "Делници" Виктор Папазов, икономически анализатор. 

По думите му ситуацията с коронавируса е съпоставима с тази от 11 септември. Той коментира още, че епидемията от Covid-19 e изкуствено създадена. 

Това е атавистичен страх, както когато си в джунглата и чуеш шум в храстите. Държим се така все едно чумата е дошла в България. Паниката ще си отиде, но тиранията ще остане. Държавата е счупена благодарение на правителството. Смъртните случаи, ако ги има, са само на много възрастни хора със съпътстващи заболявания, отбеляза още Папазов. 

Според мен идва една велика депресия. Вирусът е катализаторът, който се използва, за да се всели този страх. Благодарение на него ще бъдат приети закони, които иначе не биха били приети, убеден е икономическият експерт. 

Той изрази мнение също, че това са предсмъртните гърчове на финансовата система в този ѝ вид. 

2/3 от обслужващата икономика на България е затворена. Скудоумие е затварянето на Банско. Защо не затвориха Разлог и Добринище, попита Виктор Папазов.