София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Иван Христанов: Най-важният ни приоритет остава да отвоюваме държавата от задкулисието

„Някой ден тази охрана ще отпадне, семейството ми е притеснено", заяви той след получените заплахи
20 сПолитика 325 Николай Парашкевов

Зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов, който се охранява от НСО, заяви, че в момента по-скоро не се страхува за живота си, но това не е така и за бъдещето, след като спре да бъде охраняван.

„Някой ден тази охрана ще отпадне. Семейството ми е притеснено. Въпросът е докъде ще се разпростре отмъстителността на тези хора. За в бъдеще имам известни притеснения“, призна той.

Припомняме, че по-рано стана известно, че той е бил заплашван заради фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ от частна фирма.

Атаките към него са били под формата на съобщения.

След това заплахите са ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати.

На зам.-министъра е предложен и подкуп от 500 хил. лв. на месец, за да остави частната фирма на границата.

Според него казуса с ГКПП „Капитан Андреево“ е причина за свалянето на правителството:

„Не им хареса, че проявяваме тази решителност.“

Христанов разказа, че и други депутати от „Продължаваме промяната“ са били заплашвани.

От началото на юни държавата си взе контрола над проверките и БАБХ извършва фитосанитарния контрол на границата с Турция. 

„Най-важният ни приоритет остава – да отвоюваме държавата от задкулисието и да върнем парите на хората. Смятам, че правителство ще събере необходимите гласове, за да бъде гласувано“, каза още Христанов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!