София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Харалан Александров: Има страшно много хора в страната, които искат да набият политик

Според него COVID-мерките у нас са либерални
17 сОбщество 868 Николай Трифонов

"Има страшно много хора в страната, които искат да дойдат и да набият политик. За голямо съжаление, те нарастват. Те наистина се чувстват предадени, измамени, объркани, изгубени, захвърлени в един непредсказуем враждебен свят, в който няма надежда. Те си търсят виновник." Това заяви социалният антрополог Харалан Александров пред "БТВ".

„Политиката в България по отношение на мерките и рестрикциите, свързани с пандемията, е изключително либерална. Истината е, че правителствата се опитват да отчетат нежеланието на хората да бъдат ограничавани, да дадат възможност за избор и въпреки това се оказва, че има една значителна група от хора, които са гневни“, добави той.

Александров добави, че притеснението му е че „има значителни сили, свързани с нарастващия геополитически разлом, който преминава не просто през територията на България, а през сърцето на това управление и повечето от нас, които имат интерес България да бъде дестабилизирана и изведена от твърдата, макар и последно доста разколебана посока, на западноевропейското развитие.“

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!