София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кирил Добрев: БСП трябва да подкрепи Румен Радев за втори мандат. Те го обичат истински

Социалистът с коментар за политическата ситуация

Кирил Добрев: БСП трябва да подкрепи Румен Радев за втори мандат. Те го обичат истински

Социалистът с коментар за политическата ситуация

4 сЕвроком 1141


”Аз съм ги посрещнал всички на ”Позитано” 20 и ще ги изпратя. Изпратил съм двама такива председатели, ще изпратя и трети”. „Хората ще преценят дали Нинова става за премиер. В политиката качеството, което не девалвира е предвидимостта. Това заяви бившият заместник-председател на БСП Кирил Добрев в ефира на Нова телевизия.

Той отхвърли обвиненията, че бил човек на ГЕРБ и че външен враг иска да превземе партията. "Аз никога не съм обичал Корнелия Нинова. Аз съм обичал БСП. Преди 4 години, Корнелия беше най-подходящият човек. Проблем в партията е липсата на Сергей Станишев в Изпълнителното бюро и Националния съвет на БСП".
 
По думите на Добрев досега на БСП все нещо малко не е достигало, за да спечели изборите. Днес обаче ситуацията е коренно различна. „Днес ГЕРБ е в насипно състояние. Новият екип няма шанс да не се справи със ситуацията. Ние сме се били със силен ГЕРБ, с машина”, коментира Добрев.
 
Според него естествен партньор на БСП би могла да бъде Мая Манолова. "Ако зависеше от мен, нямаше да направя коалиция с ДПС. Оттам нататък всички коалиции са възможни", заяви Добрев.

Според него БСП трябва да подкрепи Румен Радев за втори мандат. „БСП-арите го обичат истински, косъм не дават да падне от главата му”, каза Добрев.