София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Красимир Ципов: Бойко Рашков заяви, че не би внесъл сигнал срещу Бойко Борисов

Рашков нарече някои категории хора бивши хора, посочи Ципов
59 сПолитика 531

Не мога да прогнозирам дали Бойко Рашков ще внася сигнал срещу Бойко Борисов, но той изрази своя позиция, че по-скоро не би внесъл. Това каза Красимир Ципов, член на Централната избирателна комисия от ПП ГЕРБ по БТВ.

„Вчера в своя изява пред медия служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи изрази своя позиция, че по-скоро не би внесъл сигнал срещу Бойко Борисов. Не желая да коментирам г-н Рашков, който използва квалификации. Той нарече някои категории хора бивши хора. Добре е да прочете един пост на Евгени Михайлов, който припомня делото по т.нар. танкова касета, където стана ясно каква е била ролята на Бойко Рашков като следовател тогава“, посочи Ципов.

„Не желая да коментирам изявленията на Бойко Рашков, но искам да коментирам негови изявления по отношение на машините за гласуване, които са били предадени на съхранение по разпореждане на ЦИК в териториалните структури на МВР. Той на няколко пъти изяви опасения, че с тези машини може да бъде контролиран вотът, но никой не го попита как би могло да стане това. Тези машини вече са в склада на „Сиела Норма“, определен от Министерски съвет, и на тях трябва да им бъде извършен одит. Това са около 90 машини включително и компоненти и резервни части. В разговор със „Сиела“ ние успяхме да установим какви са тези машини. Част от тях е трябвало да бъде гласувано на 4 април, но г-н Рашков изрази, че едва ли не даже служители на МВР може да злоупотребят с тях и да манипулират софтуера им. Нека той да отговори какво е имал предвид“, заяви Ципов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!