София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

МОСКОВ ДАВА НА ПРОКУРАТУРАТА БИВШИЯТ ШЕФ НА БОЛНИЦА „СВЕТА АННА“

„ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БОЛНИЦИ ЩЕ ИМА И ЩЕ СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ“ ПЕТЪР МОСКОВ

МОСКОВ ДАВА НА ПРОКУРАТУРАТА БИВШИЯТ ШЕФ НА БОЛНИЦА „СВЕТА АННА“

„ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БОЛНИЦИ ЩЕ ИМА И ЩЕ СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ОБЩИНСКИТЕ“ ПЕТЪР МОСКОВ

5 годиниЗдраве 10 Боряна Райчева


Здравният министър Петър Москов ще поиска прокуратурата да започне проверка на бившия директор на болницата "Света Анна", Димитър Димитров. По думите му, Димитров носи отговорност за изгубените пари на клиниката, които са стояли на влог в КТБ. Това стана ясно в сутрешния блок на БТВ, където министъра на здравеопазването коментира темата за предстоящата приватизация на болниците.

По думите на министър Москов, над 6 милиона и 400 хиляди лева са изгубените пари на болницата, затова, че бившия шеф на клиниката Димитър Димитров не е изпълнил постановление на правителството сумите да не продължават да стоят на влогове в КТБ, а да се разпределят в други различни банки.

Въпреки, че вчера беше оттеглено предложението за приватизация на 67 държавни болничните заведения, здравния министър се закани, че приватизация рано или късно ще има. По думите му забрана за продажбата на общиниски клиники няма, и приватизацията ще започне имено от там.

Според Москов за да се покрият дълговете на държаните болници, ще трябва да се пристъпи към продажба на техни имоти, които не се използват за медицински дейности, той поясни, че става въпрос за близо 350 имота, за които в момента се правят само разходи без да дават приходи. Приоритет в здравната реформа ще е въвеждането на здравната карта, чрез която ще стане възможно да се регулира по естетвен начин броя на болниците, каза още минисъра на здравеопазването Петър Москов.