София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НОВ ОПИТ: Комисията за БФС ще изслуша кмета Терзиев

Това е последният шанс за изслушване, защото срокът й на работа изтича на 22 февруари

2 месецаОбщество 4 Марияна Стойчева

Временната комисия за разследване на всички факти и обстоятелства около проявеното насилие по време на протестите срещу БФС на 16 ноември ще направи нов опит да изслуша кмета на София Васил Терзиев в четвъртък.

Припомняме ви, че миналата седмица комисията не можа да проведе заседанието си заради отсъствието на градоначалника, който беше на посещение в Мюнхен. Това е последният шанс за изслушване, защото срокът й на работа изтича на 22 февруар.

На предишното заседание на 15 януари опозицията в лицето на ИТН и "Възраждане" поиска да се внесе в пленарна зала предложение за удължаване на срока за действие на комисията и предложението на ниво комисия се прие.

Председателят на комисията ген. Атанас Атанасов заяви, че са изслушали вече представителите на Столична община, само кметът не.

"Не виждам как присъствието на кмета ще допринесе за изясняване на фактите и обстоятелствата около проявеното насилие по време на протестите срещу БФС", смята Атанасов.

Комисията реши от МВР да бъде изпратен допълнителен доклад за резултатите от проведена вътрешна проверка, отнасяща се за протестите срещу БФС.