София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ОТНОВО: ГЕРБ ще сезира Конституционния съд за промените в изборния кодекс (ВИДЕО)

Десислава Атанасова посочи, че кворумът за започване на заседание на парламента е 121
1 мПолитика 1370 Ивана Иванова

Днес се приемат решения с по-малко от 88 гласа, колкото е необходимо за какъвто и да е акт на парламента. Това каза на брифинг депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод гласуването днес на изключително важни за страната ни решения, какъвто е Избирателният кодекс.

"Днес беше отнето правото на глас на 73-те процента граждани, които гласуват с хартиена бюлетина. Ние призовахме многократно да остане и хартиената бюлетина. На машина никъде в Европа не се гласува. В Германия Конституционният съд отмени машинното гласуване", отсече Цвета Караянчева.

"Какво се случва, ако изгасне токът или се развали машината", попита тя.

"Ние ще регистрираме нарушенията на процедурите на въпросните политически сили, ще стоим тук до края на този парламент", отсече Тома Биков.

Десислава Атанасова посочи, че кворумът за започване на заседание на парламента е 121 депутати. Решенията се вземат от половината плюс един от регистрираните народни представители, посочи още тя. На таблото правилно се изписва, че са необходими 88 народни представители днес, допълни Атанасова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!