София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пентагонът потвърди, че 3 видеозаписа с НЛО са автентични

Клиповете са били показани за първи път през 2017 г.

Пентагонът потвърди, че 3 видеозаписа с НЛО са автентични

Клиповете са били показани за първи път през 2017 г.

8 месецаЛюбопитно 3 Боряна Райчева


Три видеоклипа, заснети от американски пилоти, с кадри на „неидентифициран въздушен феномен“, са признати за автентични според изявление на ВМС на САЩ, получено от The Black Vault.

"Военноморският флот определя обектите, съдържащи се в тези видеоклипове, като неидентифицирани въздушни явления", заяви Джоузеф Градишър, официален говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война, пред The Black Vault.

Видеоклиповете за първи път бяха показани на обществеността през 2017 г.. от The New York Times и To The Stars Academy of Arts & Science.

За да бъде ясно - ВМС не твърди, че извънземните са истински, а че „неидентифицираните въздушни явления“ са точно това - неидентифицирани и необясними и никой тук не намесва малки зелени човечета.

Въпросните три видеоклипа се наричат "FLIR1", "Gimbal" и "GoFast." Те показват два епизода на наблюдения на НЛО от военноморски самолети. Според блога The Black Vault тези видеоматериали са снабдени с документ за автентичен произход или т.нар. Chain of custody (CoC), "тъй като е продукт на американските военни сензори, което потвърждава, че е оригинален, непроменен и не компютърно генериран или изкуствено произведен".