София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Проф. Асен Балтов: Ваксинацията е бъдещето и здравето на нацията

"Прави се преразпределение на ваксините, за да има за всички", обясни директорът на "Пирогов"
39 сОбщество 479 Боян Марков

"Това, че имаше фазово разпределение на ваксинирането, на хората им омръзна да чакат да дойде техният ред. Те не делят ваксините на по-добра и на по-лоша. Всички ваксини са ефективни". Това заяви пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. 

"Не бяхме предвидили "зелените коридори" да са в такъв мащаб. Оказа се, че има толкова много желаещи, че нямаше възможност за отдих предишния уикенд", допълни още той.

"Прави се преразпределение на ваксините, за да има за всички. През март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички разрешени ваксини, като се планира по 15 000 да са правените за ден. 450 са поставените ваксини вчера в "Пирогов"", коментира Балтов.

"Може да има леки странични реакции, те преминават в рамките на ден-два. След преболедуване минимумът е 3 месеца преди да се ваксинира даден човек", категоричен бе директорът на "Пирогов".

"Ваксинацията е бъдещето и здравето на нацията. Нека  хората, които вече са се ваксинирали с първа доза, да спазват противоепидемичните мерки, тъй като до 21-ия ден организмът остава уязвим за COVID-19.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!