София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Прокуратурата се самосезира по одитния доклад за "Автомагистрали" ЕАД

Разследването е възложено на Национална следствена служба
13 сПравосъдие 334 Антоанета Начева

Софийска градска прокуратура се самосезира по отношение на информация в медиите и на пресконференция на БСП за извършената проверка от Сметната палата за съответствие на изпълнението на обществените поръчки, възложени на „Автомагистрали“ ЕАД.

"С Постановление от 03.06.2021 г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление от длъжностно лице в „Автомагистрали“ ЕАД. В периода от 01.01.2016 г. до 31.12. 2020 г., в гр. София, умишлено не са положени достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на възложената работа, от което последвали значителни щети за предприятието. Деянието е квалифицирано по чл. 219, ал. 3, ал. 1 от НК.", се казва в прессъобщението на прокуратурата.

Стана ясно, че разследването е възложено на Национална следствена служба, а делото е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!