Начало Новини Предавания На живо

Протест срещу ексцесиите пред ВМРО

Недоволните искат справедливост
5 сОбщество 171 Златина Петкова

Протест пред Съдебната палата в София ще се проведе днес следобед. Причината за него са ексцесиите, до които се стигна снощи пред сградата ВМРО.

Припомняме, че двама души бяха арестувани снощи заради сблъсъци с полицията пред централата на партията. От МВР уточняват, че протестиращите срещу правителството са решили да изразят недоволството си пред сградата на патриотите.

Те обаче са били обливани с вода от последния етаж, тъй като по това време в централата на партията все още е имало хора. Хвърляни са и димки, твърдят очевидци. Вратата на сградата е счупена от демонстрантите. На място са пристигнали екипи на полицията и именно сред провокация към униформените се е стигнало и до задържавено на двете лица.

От ВМРО са отказали да коментират случая пред медиите, но са заявили, че евродепутатът Ангел Джамбазки не е бил в сградата по време на безредиците.

По непотвърдена информация Джамбазки е бил в централата и е мятал димки, пиратки и е оливал протестиращите с маркуч.  Недоволните днес искат справедливост за лицето, което ги е поливано с вода и е хвърляло димки.