София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Спецсъдът решава дали Пламен Бобоков може да пътува зад граница

На 8 март предстои разпоредително заседание по основното дело срещу бизнесмена
5 сПравосъдие 169 Златина Петкова

Специализираният наказателен  решава дали Пламен Бобоков ще може да напуска територията на страната. Делото е заведено по молба на бизнесмена, на който към момента не му е позволено да пътува зад граница.

На 8 март предстои разпоредително заседание по делото срещу Пламен Бобоков. Според обвинителния акт, бизнесменът е държал в дома си в Русе 50 броя археологически обекти. Те представляват движими културни ценности национално богатство. Предметите не са регистрирани по предвидения в закона ред.

Наказанието за такова деяние е лишаване от свобода до шест години и глоба от 3 000 до 15 000 лева. Съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото. Пламен Бобоков е обвиняем и по друго дело. Заедно с брат си Атанас, Васил Коцев, бившия зам.-министър на МОСВ Красимир Живков, Николай Миховски и Ирена Христова са обвиняеми за нерегламентирано управление на опасни отпадъци. 

Припомняме, че на 9 февруари делото беше разпределено на случаен принцип на председателя на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова. Внесените в Специализирания наказателен съд материали по делото са в обем от 546 тома. Приложени са и събраните в хода на разследването веществени доказателства, които също са в значителен обем.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!