София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Съпругата на майор Терзиев: Мишената е пусната под всякакви условия за безопасност

"Защо не казаха от кого се е ръководел полета, стрелбите, в колко часа е излетял - това не са тайни", заяви тя
27 дниИнциденти 22 Антоанета Начева

Според мен нещо се прикрива, тук става въпрос за много високи постове. Този пилот е воден от някой с висок пост - ръководител "Полети", било ръководител "Стрелби" и е насочван. През цялото време той поддържа връзка с някой, който го насочва, не знам кой е той, не казват. Не виждам какво се прикрива, както излязоха по телевизията и казаха, че пилотът е с малък нальот, можеха да кажат. За целия този стаж, нальотът му беше около 800 часа. За последните 6 месеца е 12 часа, за този нальот има други виновници, не зависи само от пилота. Накрая може наистина завършека на задачата да е пилотска грешка, но защо не излязоха от кого се е ръководел полета, от кого са се ръководели стрелбите, излетя в еди колко си часа - това не са тайни. Тук не сме на война - това е учение", споделя съпругата на майор Терзиев. 

Те заявиха категорично, че отказ на самолета  не е имало. Започнах да си търся моя вътрешна информация от предимно бивши негови колеги и тогава ми обясниха в какво се е състояла задачата, че при тези нощни стрелби трябва да има много сериозно обезопасяване. Мишената се пуска от 9000 метра и под 5000 метра се прекратяват действията по нея. Още при самото пускане ми казаха, че мишената е пусната по-ниско от 5000 метра. Мишената е пусната под вскякакви условия за спазване на безопасност", категорична е Димитрина Попова. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!