София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Теменужка Петкова в спецсъда

Привикана е като свидетел срещу бившия председател на КЕВР Ангел Семерджиев
6 сПравосъдие 413 Златина Петкова

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова се яви в Специализирания наказателен съд като свидетел по делото срещу бившия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Припомняме че, процесът започна в края на септември миналата година. На Ангел  Семерджиев е повдигнато обвинение за това, че през 2011 г. като председател на КЕВР не е взел решение да се разгледа жалба от страна на "Овергаз инк" срещу мълчаливия отказ на "Булгартрансгаз"да допусне компанията да навлезе на пазара на природен газ директно, без посредничество на територията на страната, и да доставя природен газ на по-конкурентни цени.

Според обвинението от деянието са могли да настъпят немаловажни последици - дестабилизиране на газовия пазар чрез запазване на монопола на "Булгартрансгаз" в краткосрочен план, както и риск от налагане на санкции на България от Европейската комисия. Самият Ангел Семерджиев твърди, че не е нарушил никакви закони по време на неговата дейност.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!