София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тръмп иска проверка на над 680 хиляди бюлетини в Пенсилвания

Fox News твърди, че 99% от бюлетините в щата са обработени
4 мПолитика 591 Боян Марков

Предизборният щаб на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп продължава да се бори за проверката на над 680 хиляди бюлетини на изборите в Пенсилвания.

"Нашият иск в Пенсилвания все още повдига въпроса за 682 479 бюлетини, изпратени по пощата, които са преброени тайно." Това написа в Туитър говорителят на предизборната кампания на Тръмп Тим Мертау, предаде ТАСС.

В неделя дело, заведено от предизборния щаб на Тръмп, беше публикувано в електронната база данни на федералния съд на щата. Към този момент документът не съдържа обвинения, че изборните служители са нарушили конституционните права на кампанията на американския лидер, ограничавайки възможността на републиканците да наблюдават преброяването на гласовете.

Кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън спечели в Пенсилвания според проучванията на водещите медии. Това му дава 20 електорални гласа. Байдън получи 49,9% от вота на избирателите, с около 68 700 гласа повече всравнение с Тръмп. 99% от бюлетините са обработени, съобщава Fox News.