София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

ЦИК: 26 кандидат-депутати са избрани от 2 района

Кандидатите са длъжни в еднодневен срок да заявят в ЦИК от кой район ще влязат в парламента

13 сИзбори 2022 780 Калоян Ненчев

26 кандидати за народни представители са избрани едновременно в 2 многомандатни района на изборите за 48-о Народно събрание. Решението на Централната избирателна комисия е публикувано снощи на сайта на Комисията. Кандидатите са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК от кой район искат да влязат в парламента.

Сред избраните от два района е Делян Пеевски от ДПС, който трябва да избере дали ще бъде депутат от Благоевград или от Пазарджик. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е избран от Кърджали и от Шумен. Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев влиза в парламента от Хасково и от 23 МИР-София. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е избран за депутат от 25 МИР-София и от Варна. Председателят на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев става народен представител от Пловдив или от 24 МИР-София. Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС трябва да избере дали да е народен представител от Разград или от Русе. Съпредседателят на "Демократична България - обединение" Христо Иванов влиза в парламента от Пловдив или от 24 МИР- София. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е избрана за депутат от Благоевград и от 25 МИР-София.