София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

В София отвори врати първото цирково училище

Създател е Луиза Душкова Контрерас
15 сРазвлечение 871 Николай Парашкевов

В София отвори врати първото българско училище за обучение на циркови артисти.

 Създател е Луиза Душкова Контрерас.

„Идеята се роди от едно бедно българче пред италианските порти на цирковото училище, което не можеше да си позволи скъпото образование там. Примолих се на директора, имаше лични разговори. Така се зароди от едно чувство за неправда и си казах, че не искам нито едно българско дете да се чувства така, че трябва да излезе извън държавата си, за да се научи на цирково изкуство“, посочи Контрерас, цитирана от БГНЕС.

Директорът на цирковия център обясни още, че там хората могат да се научат на жонглиране, акробатика, въздушна гимнастика, стречинг, спортно цирково изкуство, клоунада.

Един от преподавателите там е Десислава Рогоулина, републикански шампион по художествена гимнастика, живяла дълги години в Германия.

Там наши момичета я научават на въздушна акробатика.

Въпреки всичко тя решава да се завърне в България и е убедена, че тук могат да се случат нещата, стига да си упорит и да знаеш какво искаш да постигнеш.

В училището тя преподава наученото зад граница.

„Най-важното е дисциплината, силата и издръжливостта. Първоначално всеки се страхува да се качи нависоко, но когато има силата и издръжливостта да се качи и да може да направи определени елементи, е много по-лесно“, споделя тя.

В цирковото училище се организират още работилници по шиене на костюми, кино вечери и изложби. 

Oт 15 септември започват активностите и провеждането на различни мастър класове в центъра.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!