София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Вежди Рашидов: София не е салам, а жив организъм

Според депутата от ГЕРБ столицата има нужда от работещ кмет

Вежди Рашидов: София не е салам, а жив организъм

Според депутата от ГЕРБ столицата има нужда от работещ кмет

9 месецаПолитика 4 Боряна Райчева


"София не е салам, а жив организъм, за който е важно как се управлява.", коментира битката за предстоящите местни избори депутатът от т ГЕРБ Вежди Рашидов.
 
Скулпторът обясни, че важното при войната за столицата било да се отговори на въпроса кой ще е градивният  и дейсващ кмет. По думите му, в България сме си изработили цял куп от хора, които говорят добре, но реално не  правят нищо.
 
"Това е нещо като културолог - не може да рисува, не може да твори, но благодарение на хора като Пикасо яде хляб.", разясни депутатът. Същото било и когато става дума София. 
 
"София няма нужда от експерименти. Като се установи работещ кмет,  нека да остане и да върши необходимото, защото ние имаме нужда от града, а не от кмета. Останалото е говорилня.", обобщи Рашидов.
 
Скулпторът коментира и разходките не премиера с джипа преди изборите, като обясни, че освен на разходки, Борисов разчитал и на силана и монолитна партия, която всъщност му донесла победата. Рашидов допълни, че премиерът имал своите малки грешки, които не отричал, но важното било, че в напрегнати моменти успявал да се вземе в ръце и да се справи.
 
"Направи един експеримент с президентските избори, но следващите всичките ги обра. Стегна се. Всяка грешка му е пример, за да се оправи по-нататък. Не джипа, а самият Бойко Борисов като личност, като лидер, излезе и си оправи нещата."