София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Външният министър: Приземеният в Беларус самолет е форма на въздушно пиратство

Стоев подчерта, че на дневен ред стоят и въпроси, свързани с личните данни на пътниците

Случаят с приземения в Беларус самолет е въздушно пиратство. Това каза на брифинг служебният министър на външните работи Светлан Стоев.

„Още в 09.00 ч. сутринта днес е проведена среща на генералния директор Такев с посланика на Беларус. Без да е предвидена, тази тема влезе като номер 1 и в рамките на Европейския съвет. Взеха се решения, които са свързани не само с категорично осъждане на действията ма Беларус, но са свързани и със санкции, които да бъдат приложени в близките дни. Не бих искал да навлизам в повече подробности относно този акт и какви последствия би имал от гледна точка на това, че такова нещо се случва за пръв път“, допълни той.

Стоев подчерта, че на дневен ред стоят и въпроси, свързани с личните данни на пътниците, които са били на борда на самолета.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!