София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Загубите на ЕС заради забавените ваксинации се оценяват на 123 млрд. евро

Трудностите с ваксинацията ще бъдат обсъдени на срещата на върха днес

Страните от ЕС изостават със седем седмици от одобрения календар за ваксинация срещу коронавирус, докато през февруари изоставането беше пет седмици. Отклонението от графика може да струва на икономиката на ЕС 123 милиарда евро в края на 2021 г., изчислено от застрахователната компания Euler Hermes, пише Le Figaro.

До края на лятото 70% от населението трябваше да бъде ваксинирано в ЕС. За да се постигне тази цел, ваксинацията трябва да се ускори. Закъсненията в доставката на ваксината от AstraZeneca няма да спомогнат това да се случи, пише вестникът.

Трудностите с ваксинацията ще бъдат обсъдени на срещата на върха днес от държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС. Предполага се, че те ще обсъдят мерки за увеличаване на производството на ваксини и ускоряване на ваксинирането на населението.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!