петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Тенис треньори сменят професията

      Хиляди хора по целия свят загубиха работата си в последните няколко месеца поради епидемията от коронавирус. Това принуждава гражданите във всяка една сфера да търсят нова реализация в различна от досегашната им професия. Изключение не правят и треньорите по тенис от световния тур. 

      Треньорът на китайската тенисистка Циан Уан (бивша номер 12 в света) Томас Друе признава, че в момента е принуден да разнася пици. 

      „Помолих Циан да ми плати част от заплатата, но тя отказа, защото и самата тя не печели.“, заяви французинът и добави още:

      „Или ще намерим изход, или ще я помоля да скъсаме договора ни и да ми плати всичко дотук.“

      Треньорът на гръцката тенисистка Мария Сакари Том Хил е на мнение, че повечето играчи и треньори ще се разделят поради липсата на доходи и допълни, че така или иначе голяма част от играчите нямат договори със своите наставници, както и финансови гаранции.

      Освен треньорите, също и други професии, свързани с тениса ще пострадат – съдии, лайнсмени, физиотерапевти. Рон Ю, който подготвя ракетите за игра на Новак Джокович и Роджър Федерер от своя страна сподели, че в момента работи като оператор въвеждане на данни на свободна практика. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ