понеделник, 23.09.24
21.8 C
София
25 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Шахтата, в която загина велосипедист, е била обезопасена, твърди строителят

      От фирмата изпълнител на ремонта на участъка в Пловдив, в който вчера загина велосипедист, обясниха, че въпросната шахта е била обезопасена. Образувано е досъдебно производство за смърт по непредпазливост.

      Все още не е ясна самоличността на загиналия. Тялото на мъжа е било открито от граждани, които са подали сигнал на телефон 112.

      Шахтата е обезопасена, ние сме я обезопасили с материали, с огради, участъкът не е в движение, повече няма какво да коментирам и няма да говоря нищо повече“, заяви пред БНТ Тихомир Кръстев от фирмата изпълнител на проекта.

      „Трагедията е голяма – не само тръби да се сложат. Трябва маркировка, знаци предупредителни, нещо чрез което хората да се ориентират. Нощно време нищо не се вижда, така че трябва да мислим за нашата безопасност“, допълни Мария Терзиева, жител на квартала.

      „Имаме нает екип за управление на проекта, това е наше задължение по силата на договора с програмата ОПОС, този екип има задължението да направи този доклад към възложителя в мое лице, за да можем ние да сме запознати с това, което се е случило. Предполагам, че в първите дни на следващата седмица ще имаме този доклад“, коментира инж. Антон Гълъбов, управител ВиК -Пловдив.

      „Общината не е проверяващ орган, не участва въобще в този договор и виждаме какво се случва заради това, строителният надзор – те трябва да отговорят на тези въпроси, най-вероятно ще отговорят първо на разследващите“, каза още Атанас Кунчев, кмет на район „Южен“ в Пловдив.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ