Search Suggestions
      неделя, 06.10.24
      14.8 C
      София
      22 C
      Пловдив
      20.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Хиляди по целия свят протестират срещу войната в Близкия изток

          Малко преди да се навърши година от войната

          Хиляди протестиращи маршируваха в градовете по света през уикенда, призовавайки за прекратяване на огъня в Газа и Ливан, докато войната в Близкия изток наближава първата си годишнина. Тълпи от протестиращи се събраха в Париж, Вашингтон, Рим, Кейптаун, Ню Йорк и други градове, предава Politico. Ответната военна офанзива на Израел е убила най-малко 41 000 души в Газа, повечето от които цивилни, според данни, предоставени от здравното министерство на територията и описани като надеждни от ООН.

          В Рим избухнаха сблъсъци между протестиращи и полиция на неразрешена пропалестинска демонстрация в събота. Демонстранти, носещи покривала на лицето, хвърляха бутилки, петарди и пътни знаци по силите за сигурност, които отговориха с използването на сълзотворен газ и водни оръдия. Италианските власти забраниха демонстрацията от съображения за сигурност.

          Във Вашингтон повече от хиляда протестиращи демонстрираха пред Белия дом в събота, като много от тях настояваха за прекратяване на военната и друга помощ на САЩ за стратегическия съюзник Израел. Протестиращите развяваха палестински и ливански знамена, наред с други, като много от тях държаха знаци и скандираха в унисон, за да демонстрират солидарност с палестинската кауза. На Таймс скуеър в Ню Йорк протестиращите носеха черно-белия шал кефия и скандираха лозунги като: „Газа, Ливан, вие ще се издигнете, хората са до вас“, пише още медията.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions