Search Suggestions
      четвъртък, 17.10.24
      Search Suggestions

          В Северна Македония не искат Коридор 8

          Според Скопие по съществуващия проект няма да се работи

          Няма съгласие от македонска страна за съществуващите проект и цена на коридор 8. Денонощие след като в Брюксел представители от България и Северна Македония потвърдиха ангажимента си да продължат изграждането на железопътното трасе, министърът на транспорта и съобщенията и вицепремиер на страната Александър Николовски заяви, че проектът ще трябва да бъде променен.

          Транспортният коридор №8 трябва да свърже Черно море с Адриатическо по направлението Дурас – Тирана – Скопие – София – Бургас/Варна. Целта е да се осигури бърз транспорт на хора и товари. Източната му част влиза в европейския коридор „Западни Балкани – Източно Средиземноморие“. Очаква се изграждането на железопътен Коридор 8 да продължи съгласно Регламента за трансевропейската транспортна мрежа. Обаче, от Северна Македония периодично замразяват изграждането му. При последното дойдоха две предупреждения, че членството на страната може да бъде замразено.

          Преди дни сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Горан Весич призна, че режимът на Александър Вучич е участвал в спирането на изграждането на Коридор 8.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions