Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Недостигат над 306 млн. лв. за болниците за ноември в бюджета на НЗОК

          21 млн. лв. вече са взети от резерва на НЗОК

          В бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за ноември има недостиг от над 306 млн. лв. за болниците, каза пред журналисти Ганка Аврамова, директор на дирекцията „Бюджет и финансови параметри“ в НЗОК, след заседание на Надзорния съвет на касата.

          Недостиг на средствата се отчита и за лекарствата за домашно лечение – малко над 36 млн. лв, както и за медицинските изделия, прилагани в болниците – близо 12 млн. лева. По думите ѝ заради недостига за лекарства за домашно лечение и за медицинските изделия в болничната помощ ще се вземат пари от резерва на НЗОК. От него вече са взети над 21 млн. лв., като с тези пари е платено на аптеките за изпълнение на рецептите, на които се изписват напълно платени от здравната каса лекарства.

          Решение за очертаващия се недостиг за болниците през ноември ще бъде взето в края на октомври, каза още Аврамова. По думите ѝ тези 306 млн. лв. ще бъдат взети от резерва на НЗОК, от преизпълнение на събрани здравноосигурителни вноски и евентуално от средства, останали от перото за разплащане с фондове в други държави, от което може да се вземат 45 млн. лева.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions