петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        САЩ издадоха заповед за борба с 3D отпечатани оръжия

        Целят подобрение в ученията по активна стрелба

        Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис издадоха нова изпълнителна заповед в четвъртък за борба с нарастващите заплахи от 3D отпечатани и преработени огнестрелни оръжия, предаде Ройтерс. Целта е подобряване на ученията по активна стрелба в училищата.

        Заповедта, подписана от Байдън, създава нова федерална работна група за оценка на заплахата, представлявана от устройства за преобразуване на картечници, които според него могат да бъдат 3D отпечатани за по-малко от 40 цента за приблизително 30 минути. 3D отпечатаните огнестрелни оръжия не могат да бъдат открити от скенери за сигурност и нямат серийни номера, което ги прави трудни за проследяване. Байдън съобщи, че е открито устройство за преобразуване на пистолети на мястото на масова стрелба в събота в Алабама, при която бяха убити четирима души.

        Заповедта на Байдън също нарежда на федералните агенции да разработят и публикуват в рамките на 110 дни информация за училищата, колежите и университетите в САЩ за това как да създават, прилагат и оценяват учения за активна стрелба. Повечето щати на САЩ изискват от училищата да провеждат тренировки по масова стрелба, пише още Ройтерс.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ