Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Протестиращи „на колела“ призоваха за мерки срещу войната по пътищата след смъртта на велосипедист

          Стотици хора протестираха в цяла Франция, призовавайки да се сложи край на „насилието от страна на автомобилистите“. На митингите беше отправен призив за мерки за намаляване на напрежението по претоварените улици на френската столица, дни след като шофьор премаза 27-годишен велосипедист.

          Близо хиляда демонстранти в Париж, много от които с велосипеди, участваха в протеста. Напрежението в „битката“ за улично пространство в центъра на града нарасна.

          Някои от хората кипяха от гняв, докато други скърбяха, размахвайки плакати с надписи „по-малко скорост, повече нежност“, „ходете пеша или въртете педалите за спокойни улици“ и „спрете моторното насилие“.

          „В някакъв момент хората трябва да се успокоят, пътят не принадлежи на никого и на всички“, каза пред медиите Вероника, която отказа да назове фамилията си.

          „Можеше да съм аз, колата е оръжие“, заяви протестиращата, която всеки ден кара електрически велосипед до работното си място.

          Пол Вари, който беше убит в началото на седмицата в центъра на Париж от шофьор на джип след пререкание между двамата, е бил активен член на групата Paris en Selle.

          Делегация ще се срещне с министъра на транспорта Франсоа Дюровре за обсъждане на наболелите въпроси.

          „Идеята е да изслушаме предложенията на представителите на гражданското общество, които представляват велосипедистите, за да изградим заедно бъдещата политика“, заявиха от офиса на министъра.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions