София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Неделев герой за Лудогорец срещу ЦСКА 1948

Националът блесна за "орлите" с две попадения

2 месецаФутбол 7 Симеон Кисьов

Лудогорец е последният полуфиналист в турнира за Купата на България. "Орлите" победиха с 3:1 ЦСКА 1948 и се присъединиха към ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Хебър в топ 4 на надпреварата. Жребият ще се тегли до минути в студиото на Диема Спорт.

Тодор Неделев се превърна в герой за актуалния носител на Купата. В 17-ата минута националът ни даде преднина на шампионите със страхотен гол, разписвайки се директно от пряк свободен удар - 1:0.

Футболистите на Георги Дерменджиев продължиха да атакуват, но на почивката имаха минимален аванс. В началото на втората част Неделев вкара за втори път - 2:0, а в 57-ата минута Педриньо намали за гостите - 2:1.

В 81-ата Рик Джонатан подпечата успеха на "орлите", реализирайки за крайното 3:1.

Титулярният вратар на ЦСКА 1948 Даниел Наумов изненадващо остана извън групата за гостуването в Разград. БЛИЦ първи разкри, че националът ни е пред трансфер в Левски. При отсъствието му треньорът Николай Панайотов заложи на Генадий Ганев, който имаше доста работа на "Хювефарма Арена".

И в Лудогорец настъпи промяна на вратарския пост. Днес пази Симон Слуга, а Серджио Падт получи почивка и остана на пейката. Официален дебют за "орлите" записа Диниш Алмейда, който дълго време лекува тежка контузия.

Лудогорец и ЦСКА 1948 играха финал за Купата на България и през миналия сезон, който бе спечелен от "орлите", а преди дни спориха и за Суперкупата - на 10 февруари тимът на Георги Дерменджиев надви "червените" за трофея след дузпи.