София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Атанас Атанасов: На Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня е нашата коалиция

Работи се координирано от президентството за дискредитиране на парламентарната република

12 месецаПолитика 3 Антония Лазарова

 "Поканиха ни от ГЕРБ-СДС да обсъдим законодателната промяна. Трябва да намерим начин да работим заедно. Не знам колко пъти трябва да кажем, че единствената тема, която се обсъжда, бе законодателната програма. Въпросът е да бъдат внесени и да бъдат приети".Това заяви в сутрешния блок на БТВ съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов.

Според него дори и не става дума за коалиция с ГЕРБ, а за законодателен нормален процес.

"Не чуваме от ГЕРБ какви намерения имат, освен воплите на Борисов да се прегърнат с нас. За хора като мен, това че Борисов се появява в парламента, е изключително дразнещо, но не бива да слагаме каруцата пред коня. Не съм в парламента, за да демонстрирам личните си предпочитания. Ние сме обещали на нашите избиратели, че ще работим, за да има устойчива власт", каза Атанасов.

"На Борисов му трябва пералня и най-добрата пералня е нашата коалиция. Аз не вярвам на Бойко Борисов, ама никакво доверие нямам на него", заяви съпредседателят на "Демократична България". 

Научих от телевизията за консултациите при президента. Аз обаче не мога да отида. Днес следобед имаме много важен форум на партията. Николай Денков, Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов ще бъдат основното ядро на разговорите при президента, допълни той.

"Работи се координирано от президентството за дискредитиране на парламентарната република и да се търси друга форма на управление. А политическата дестабилизация и политическата криза в България, която продължава вече две години, външно политически обслужва Русия", добави той.